Добровільний продаж. Право на укладення договору фінансового лізингу об’єктів нежитлової нерухомості заг. пл. 14 773,9 кв. м, та договору оренди з викупом земельної ділянки загальною площею 1,6342 га, КН: 2121285300:02:001:0020
Стан аукціона: Торги не відбулися
Номер лоту: 523530
Дата проведення аукціону: 16 Березня 2023 09:00
Дата закінчення торгів: 16 Березня 2023 18:00
Дата закінчення подання заявок: 15 Березня 2023 09:00
Стартова ціна: 1 303 621.40 грн.
Гарантійний внесок: 1 303 621.40 грн.
Крок аукціону: 100 000.00 грн.
Область: Закарпатська обл.
Місцезнаходження майна:

Закарпатська область, Берегівський район (колишній Виноградівський), с. Фанчиково, вул. Степана Кутлана (колишня Жовтнева), будинки 94, 97, 98, 100, 101, 103;

Закарпатська область, Берегівський район (колишній Виноградівський), Фанчиківська сільська рада, контур № 524, «За межами населеного пункту»

 

Дата публікації: 14 Лютого 2023 13:10
Протокол торгів: Протокол
Кадастровий номер земельної ділянки
Предмет іпотеки Ні
Oбсяг та основна номенклатура продукції (робіт, послуг), у тому числі експортної
Кількість та склад робочих місць
Додаткові відомості

Право на укладення:
- договору фінансового лізингу стосовно: будівель та споруд консервного заводу, етікіровочного цеху зі складським приміщенням та складів, загальною площею 14 773,9 кв.м (далі – Об’єкти нежитлової нерухомості), та
- договору оренди з викупом земельної ділянки загальною площею 1,6342 га, кадастровий номер 2121285300:02:001:0020.

Об’єкти нежитлової нерухомості загальною площею 14 773,9 кв. м, розташовані за адресою: Закарпатська область, Берегівський район (колишній Виноградівський), с. Фанчиково, вул. Степана Кутлана (колишня Жовтнева), будинки 94, 97, 98, 100, 101, 103 та

Земельна ділянка загальною площею 1,6342 га, кадастровий номер 2121285300:02:001:0020, що розташована за адресою: Закарпатська обл., Берегівський район (колишній Виноградівський), Фанчиківська сільська рада, контур № 524, «За межами населеного пункту» (далі разом - Об’єкти нежитлової нерухомості та земельна ділянка).

Початкова ціна викупу вказана без урахування ПДВ.
ПДВ нараховується та сплачується відповідно до чинного законодавства України.
Обтяження іпотекою/заставою (як власність АТ «Ощадбанк»): не обтяжено.
Правовий режим майна: є власністю АТ «Ощадбанк».
Наявність комунікацій: наявні комунікації, необхідні для забезпечення діяльності Об’єктів нежитлової нерухомості.

Ціна реалізації Об’єктів нежитлової нерухомості (викупна вартість) за договором фінансового лізингу – 12 333 799,00 (дванадцять мільйонів триста тридцять три тисячі сімсот дев’яносто дев’ять) гривень 00 коп.; перший платіж (сума, що сплачується за договором фінансового лізингу в день укладення договору фінансового лізингу та договору оренди з викупом земельної ділянки) - 94,61% від запропонованої переможцем торгів найвищої цінової пропозиції (першого платежу за договором фінансового лізингу та договором оренди з викупом земельної ділянки); сплата залишку викупної вартості Об’єктів нежитлової нерухомості за договором фінансового лізингу - рівними частинами протягом 84 (вісімдесяти чотирьох) місяців від дати укладення договору фінансового лізингу та договору оренди з викупом земельної ділянки.

Винагорода лізингодавця (проценти) - в процентах річних за змінюваною процентною ставкою у розмірі українського індексу ставок за дванадцятимісячними депозитами фізичних осіб у гривні (застосовується останнє значення індексу, встановлене на початок календарного дня, в який укладається договір фінансового лізингу), збільшеного на п’ять процентних пунктів; винагорода лізингодавця нараховується на суму фактичного залишку заборгованості та сплачується щомісячно; перший перегляд (зміна) процентної ставки здійснюється 20 грудня 2023 року та встановлюється у розмірі українського індексу ставок за дванадцятимісячними депозитами фізичних осіб у гривні, збільшеного на п’ять процентних пунктів; в подальшому винагорода лізингодавця (проценти річних) переглядається (змінюється) через кожні дванадцять місяців (20 грудня кожного календарного року) та встановлюється у розмірі українського індексу ставок за дванадцятимісячними депозитами фізичних осіб у гривні (застосовується останнє значення індексу, встановлене на кінець 20 грудня відповідного календарного року), збільшеного на п’ять процентних пунктів; за будь-якого значення українського індексу ставок за дванадцятимісячними депозитами фізичних осіб у гривні розмір винагороди лізингодавця (процентів) не може бути більшим за 25 (двадцять п’ять) % (процентів) річних.

Ціна реалізації земельної ділянки (викупна вартість) за договором оренди з викупом земельної ділянки - 702 415,00 (сімсот дві тисячі чотириста п’ятнадцять) гривень 00 коп.; авансовий платіж/внесок (сума, що сплачується за договором оренди з викупом земельної ділянки в день укладення договору фінансового лізингу та договору оренди з викупом земельної ділянки та буде врахована при розрахунках як частина оплати при викупі земельної ділянки) - 5,39% від запропонованої переможцем торгів найвищої цінової пропозиції (першого платежу за договором фінансового лізингу та договором оренди з викупом земельної ділянки).

Початкова ціна продажу лоту: мінімальний розмір першого платежу за договором фінансового лізингу та договором оренди з викупом земельної ділянки - 1 303 621,40 (один мільйон триста три тисячі шістсот двадцять одна) гривня 40 копійок (складається з суми мінімального розміру першого платежу за договором фінансового лізингу - 1 233 356,21 грн та мінімального розміру авансового платежу (внеску) за договором оренди з викупом земельної ділянки - 70 265,19 грн); в подальшому під час торгів (аукціону) його учасники подають свої цінові пропозиції саме щодо розміру першого платежу за договором фінансового лізингу та договором оренди з викупом земельної ділянки, а переможцем визнається учасник, від якого на момент завершення електронних торгів надійшла найвища цінова пропозиція щодо розміру першого платежу за вказаними договорами.

Крок електронних торгів (аукціону) – сума, на яку відбувається підвищення стартового та кожного наступного розміру першого платежу - 100 000,00 (сто тисяч) гривень 00 копійок.

Строк оренди земельної ділянки за договором оренди з викупом земельної ділянки - 84 (вісімдесят чотири) місяці від дати укладення договору; щомісячна орендна плата - 1% від нормативної грошової оцінки в рік (крім того ПДВ); зобов’язання орендаря щомісячно компенсовувати орендодавцю витрати на комунальні та інші послуги, сплату земельного податку тощо, та підтримувати його в належному стані; орендар в кінці строку договору оренди з викупом земельної ділянки здійснює викуп земельної ділянки за залишковою вартістю, що визначається як різниця між вартістю земельної ділянки (702 415,00 грн) та загальною сумою сплачених орендарем коштів в якості авансу з викупу земельної ділянки; графік авансових платежів (внесків) розраховується на 84 місяці зі сплатою останнього авансового платежу (внеску) в день укладення договору купівлі - продажу земельної ділянки, а всі раніше сплачені авансові платежі (внески) зараховуються в рахунок сплати ціни земельної ділянки за договором купівлі - продажу.

Розмір гарантійного внеску (грн) - 10 % від початкової викупної загальної вартості Об’єктів нежитлової нерухомості та земельної ділянки за договором фінансового лізингу та договором оренди з викупом земельної ділянки – 1 303 621,40 (один мільйон триста три тисячі шістсот двадцять одна) гривня 40 копійок.

Договір купівлі-продажу (викупу) земельної ділянки укладається виключно після виконання покупцем (переможцем аукціону) в повному обсязі зобов’язань перед лізингодавцем за договором фінансового лізингу (щодо Об’єктів нежитлової нерухомості).

Витрати, пов’язані з укладенням та нотаріальним посвідченням договору фінансового лізингу та договору оренди з викупом земельної ділянки, сплатою відповідних зборів та обов’язкових платежів, покладаються на покупця (переможця аукціону).

Перехід права власності на відчужуване майно відбувається в день повного розрахунку за договором фінансового лізингу та договором купівлі – продажу земельної ділянки (в день укладення договору купівлі – продажу земельної ділянки покупець – орендар земельної ділянки сплачує останній авансовий платіж (внесок), а всі раніше сплачені авансові платежі (внески) за договором оренди з викупом земельної ділянки зараховуються в рахунок сплати ціни земельної ділянки за договором купівлі - продажу) шляхом проведення державної реєстрації права власності за покупцем на Об’єкти нежитлової нерухомості та земельну ділянку.

Невиконання зобов’язань перед Банком за одним із договорів є підставою для розірвання (припинення) обох договорів за ініціативою Банку.

Вимоги до переможця торгів (аукціону): стабільний фінансовий стан переможця торгів (аукціону) згідно з його фінансовою звітністю або звітністю групи пов’язаних осіб, до якої входить переможець торгів (аукціону), який (фінансовий стан) дозволятиме своєчасно та в повній мірі виконувати грошові зобов’язання за договором фінансового лізингу та договором оренди з викупом земельної ділянки; у випадку якщо переможець торгів (аукціону) є новоствореною компанією, обов’язковою умовою є наявність поруки платоспроможної компанії групи пов’язаних осіб, до якої входить переможець торгів (аукціону).

АТ «Ощадбанк» має право відмовитися від укладення договору фінансового лізингу та договору оренди з викупом земельної ділянки у таких випадках:

- наявності відомостей негативного характеру стосовно ділової репутації переможця торгів (аукціону), зв’язку з особами, пов’язаними з державою – агресором, що ставить під сумніви можливість виконання ним умов договору фінансового лізингу та договору оренди з викупом земельної ділянки;
- наявності конфлікту інтересів та / або судових справ проти Банку у переможця торгів (аукціону) або його пов’язаних осіб чи кінцевого бенефіціарного власника;
- передбачених Законами України «Про банки і банкову діяльність», «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»;
- невідповідність переможця торгів (аукціону) вимогам до переможця торгів (аукціону);
- недосягнення згоди з інших, не передбачених умовами проведення торгів (аукціону), істотних умов договору фінансового лізингу та договору оренди з викупом земельної ділянки.

Для перевірки вищезазначеної інформації переможець торгів (аукціону) надає документи за визначеним переліком та запитом Банку.
Переможець торгів (аукціону) затверджується окремим рішенням комітету з управління заборгованістю АТ «Ощадбанк» після його перевірки відповідно до попереднього пункту цієї заявки.

 

Реєстраційний номер лота: 523530
Категорія: Промислова нерухомість
Відомості про обтяження майна:

Вкладення відсутнє

Список учасників:

  • Учасник 1 Відхилено - несплата гарантійного внеску 16 Лютого 2023 02:07:10
  • Учасник 2 Відхилено - несплата гарантійного внеску 14 Березня 2023 16:21:02
Порядок ознайомлення з майном:
Ознайомлення у зберігача

Відповідальна особа за ознайомлення з майном Гаркуша Станіслав Іванович, тел.: (044) 537-46-47, тел. моб.: (067) 403-36-25


Порядок сплати внеску:
Сплата гарантійного внеску для участі в електронних торгах здійснюється на рахунок Організатора за реквізитами, які, зокрема, вказані в квитанції, що автоматично формуються Системою в особистому кабінеті учасника, при подачі заявки на участь у торгах по певному лоту.
Порядок сплати за майно:
Розрахунок за придбане на електронних торгах майно здійснюється переможцем електронних торгів за реквізитами, які вказані в Протоколі електронних торгів, що автоматично формується системою після закінчення електронних торгів.
Порядок оформлення участі у торгах:
Для участі в електронних торгах, необхідно:
1.Зареєструватися в системі;
2.Подати заявку на участь в електронних торгах з особистого кабінету учасника торгів.
3.Сплатити гарантійний внесок. Винагорода організатору не входить у ціну продажу і сплачується окремо. Винагорода організатора — 1% .
Організатор торгів:
Державне підприємство “СЕТАМ”, контактний телефон «044-331-17-21», електронна адреса «service@setam.net.ua»
Відділення продавця:
Акціонерне товариство “Державний ощадний банк України”