З приводу набуття чинності новим Порядком реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів 22 Січня 2016 17:41
З приводу набуття чинності новим Порядком реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів - Photo

Шановні користувачі та зареєстровані учасники системи електронних торгів арештованим майном!

 

Зазначаємо, що 18 січня 2016 року, набув чинності новий Порядок реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів, затверджений Наказом Міністерства юстиції України від 22.12.2015 року № 2710/5. Порядком змінюються деякі правила проведення електронних торгів арештованим майном.

 

У цей же час, повідомляємо, що згідно частини першої ст. 58 Конституції України, закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи. Як зазначено в Рішенні Конституційного суду України від 9 лютого 1999 року, у справі №1-7/99, дія нормативного акту починається з моменту набрання цим актом чинності і припиняється з втратою ним чинності, тобто до події, факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце.

 

Отже, всі лоти, які було опубліковано в Системі до набуття Порядком чинності, будуть реалізовуватися за правилами встановленими Тимчасовим порядком реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів, затвердженим Наказом Міністерства юстиції України від 16.04.2014 року №656/5.

 

Дата публікації лота зазначається у відповідному інформаційному повідомленні.