OpenMarket (CЕТАМ) став переможцем Всеукраїнського конкурсу проектів Open Data Challenge 22 Вересня 2017 10:59
OpenMarket (CЕТАМ) став переможцем Всеукраїнського конкурсу проектів Open Data Challenge - Photo

Команда електронного майданчику OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) взяла участь у фіналі національного конкурсу проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge.


Усього на конкурс було подано 170 заявок з усіх регіонів і тільки 10 кращих, серед яких і проект OpenMarket.вугілля, пройшли у фінал. Учасники протягом двох місяців проходили програму інкубації в 1991 Open Data Incubator, де під керівництвом досвідчених менторів і експертів доопрацьовували свої проекти. У підсумку команда OpenMarket отримала перший приз - 600 000 грн. винагороди за своє інноваційне рішення на основі відкритих даних.

“Наш проект OpenMarket.вугілля виводить ринок вугілля з “тіні”, перевівши продажі в онлайн. Електронний аукціон дозволить відкрити доступ для малих та середніх гравців під пильним оком громадського контролю. Крім того, наш успішний досвід роботи в електронних аукціонах допоможе збільшити дохід для продавців, а кінцевий споживач отримає у підсумку суттєву вигоду, - зазначив генеральний директор ДП “СЕТАМ” (OpenMarket)  Віктор Вишньов. - Виграні кошти будуть витрачені на всеукраїнську інформаційну кампанію для залучення потенційних замовників торгів та учасників аукціонів. Тестування аукціону і перші торги відбудуться найближчим часом - про це буде повідомлено у ЗМІ окремо”.

“Я думаю, що це один із самих інноваційних проектів. По першому місцю не було, практично, ніяких дискусій і OpenMarket.вугілля є однозначним переможцем”, - зазначив, член журі конкурсу, голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко.

Крім того, в рамках заходу, нагороду отримало Міністерство юстиції отримавши перше місце у номінації Open Data Government Award – за найвищі стандарти публікації відкритих даних центральними органами управління.

OpenMarket.вугілля - це платформа для проведення аукціонів з продажу вугілля усіх типів. Доступ до продажу матимуть усі типи поодавців (виробники, імпортери) та покупців (виробники тепла та електрики, комунальні підприємства, побутові споживачі). Продаж відбуватиметься за принципом аукціону.