На СЕТАМ була здійснена DDOS-атака 25 Травня 2015 15:17
На СЕТАМ була здійснена DDOS-атака - Photo

21.05.2015 на сайт системи електронних торгів арештованим майном СЕТАМ була здійснена DDOS-атака. У зв'язку з цим в роботі СЕТАМ були тимчасові неполадки, і учасники торгів мали обмежену можливість брати в них участь.

Аналіз ситуації дозволяє зробити висновок, що на сайт СЕТАМ була здійснена DDOS-атака, потужність якої значно перевищувала пропускну спроможність каналів зв'язку сайту. Технічні засоби організатора електронних торгів, державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, зафіксували різке зростання трафіку на сайті об 11:00. У період з 11:00 до 17:00 спостерігалися проблеми доступу до сайту. О 17:00 керівництвом підприємства було прийнято рішення зупинити активні торги, щоб уникнути спотворення їх результатів.

На нашу думку, ці дії пов'язані із зростанням популярності СЕТАМ і довіри до державної системи електронних торгів. Свідоцтвом успішності СЕТАМ є початок співпраці державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. 14.05.2015 відбулися перші торги активами банків, що перебувають в стадії ліквідації. В процесі торгів зростання вартості виставлених на продаж активів досягало 28%.

Державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України запевняє, що після усунення наслідків здійсненої атаки, зупинені торги будуть проведені повторно на тих самих умовах, на яких були зупинені. Про відновлення торгів учасники будуть поінформовані в персональних кабінетах системи засобами СЕТАМ.